Theatervormgeving

 

Gronings Vuur; Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou.


‘Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma om in zeven gemeenten de energie voor de toekomst op te halen.’

In de gemeente ‘Het Hogeland’ waar ik zelf inwoner van ben, werd mij dan ook gevraagd om een deel van het decor te bouwen voor de voorstelling, geregisseerd door theatermaker Theo de Groot, op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. 

Maar niet alleen het Gronings Vuur trekt door de provincie, maar ook de door mij gemaakte kaart van Groningen, waar zich na elke voorstelling weer een gemeente aan toe mag voegen.Motor-Muziek-Theater show ‘Jumping Jack’

 


In 2019 heb ik samen mogen werken met de mannen van BUOG aan een wel heel bijzondere productie. Een motor-muziek-theater voorstelling over de verongelukte motorrijder Jack Middelburg. Ook wel: ‘Jumping Jack.’

Naast de productie, of terwijl een motor-muziek-theater, was ook de locatie erg bijzonder, namelijk het TT-circuit in Assen. 

Voor de voorstellingen heb ik behoorlijk wat ‘rollende’ objecten mogen maken, waaronder verrijdbare kroegtafeltjes en een gigantisch ziekenhuis bed bestaande uit motoronderdelen!

 

Vijf bomen, acht meter hoog en honderd Friese Paarden


In 2018 heb ik mee mogen werken aan één van de meest bijzondere voorstellingen, namelijk ‘De Stormruiter.’ Het verhaal over het Friese paardenras en de strijd tegen het water. 

In opdracht van decorontwerper Harm Naaijer, heb ik vijf bomen gebouwd, allemaal een andere vorm, maar wel allemaal van acht meter hoog. 

Het eerste wat ik dacht is, wat gaaf dat ik hier aan mee mag werken. En dat ik heel blij ben dat ik een grote werkplaats heb! 

Het was een grote klus en nadat de staalconstructies af waren, heeft Louise Caspers nog gezorgd voor de afwerking. 

Natuurlijk heb ik de voorstelling zelf ook gezien en ben ik erg tevreden met het eindresultaat. Een ervaring om nooit te vergeten!